آموزش ، اساس توسعه پایدار

ساخت وبلاگ
☑️آموزش اساس توسعه پایدار

اموزش پرورش انتقادی از نظر پائولو فریره:(برای درس فلسفه آموزش و پرورش)

پائولو فریره یکی از برجسته ترین نظریه پردازان اموزش و پرورش انتقادی است.

که اندیشه هایش در شکل دهی و نظام دهی به نظریه انتقادی در اموزش پرورش سهم به سزای دارد.او از اموزش رسمی و سنتی انتقاد کرده .و ان را تعلیم های منفی می داند خصوصا در جوامعه توسعه نیافته به ابزاری برای سرکوبی انسان ها بدل شده است.

و معتقد است باید اموزش را به افرادی ارائه شود که بتواند خود را به عنوان فردی صاحب اراده باور کند و به ساخت جهان و فرهنگ خود بپردازد اما این تغییرات با اموزش سنتی حاصل نمی شود.

از اموزشی که ان را اموزش بانکی نام نهاده که در مدارس رایج است به شدت انتقاد کرده او روشهای را برای این نوع اموزش پیشنهاد می کوند .اموزش طرح مسئله است.

 اموزش بانکی:

از نظر فریره تعلیم و تربیت رایج در مدارس عمل ذخیره کردن اصلاعات است..

که در ان معلم ذخیره کننده است و شاگردان انبارن.

معلم گفته های خود را به صورت اعلامیه ای بیان میکوند بی ان که از ان درکی داشته باشد.در این نوع اموزش معلم خوب کسی است که این مخاذن را بهتر پر کند و شاگردان خوب کسانی هستند که اجازه بدهند که بیشتر پرشان کنند.

درست مانند بانک ها که افراد با افتتاح حساب شخصی خود پس انداز میکنند .

در روش بانکی کار معلم به دو مرحله مستقل تقسیم می شود :

مرحله نخست معلم در حالی که درس ها را مطالعه می کند خود را برای ارائه اماده میکند از دنش اموزان خواسته نمی شود موضوع را بفهمد بلکه انتظارمی رود انچه را که معلم نقل کرده را ازبر کند

دانش اموزان در اموزش بانکی هیچوقت متوجه نمیشوند که انان همه انچه را که در روابطشان با جهان و انسان های دیگر یادگرفته اند می دانند.

در اموزش بانکی همواره تضاد میان معلم و شاگرد تاکید می شود .زیرا معلم در تضاد با شاگردان شناخته می شود و جهل مطلق شاگردان به دلیل وجود معلم است.

اموزش طرح مسئله:

در این نوع اموزش معلمان به عنوان تسهیل کننده در اموزش عمل می کنند.

و باید به دانش اموزان در حل مسائلشان کمک کنند. نه به این معنا مسئله ها را حل کنند بلکه از این جهت انها را در جست وجو راه های خلاقانه خودشان تشئیق کنند.

دانش اموزان باید دانش خود را از دانشی بسازند که اکنون از ان برخوردارند و وضیفه معلم تنها ان است که به انها بیاموزد که چگونه دنیا را درک کنند.همانطور که باید خود را درک کند که دانش اموزان چگونه یاد میگیرد .

یکی از جنبه های مهم اموزش طرح مسئله گفت و شنود است که به معنای رابطه افقی میان معلم و دانش اموزان است.در این راه معلم از دانش اموزان به همان اندازه می اموزد که انها از درس می گیرند.

بنابر نظر فریره اموزش و پرورش باید رابطه کهنه و پدرسالانه معلم و شاگرد را در هم شکند و به تربیت انسان های بپردازد که دربرخود گفت و شنود روشی برای کاهش سخنرانی معلم در کلاس درس و جلوگیری از عقب نشینی دانش اموزان در بحث های کلاسی است. 

نقش معلم از دیدگاه فریره:

در اموزش پرورش انتقادی فریره معلم روشن فکر و تحول افرین تلقی می شود.که جایگاه اجتماعی و سیاسی قابل توجهی دارند.

معلمانی که اموزش و پرورش انتقادی را اجرا می کنند همواره دانش اموزندگانی جدی در امر اموزش اند. این معلمان می کوشند با باورها و ایده های خود جهان را تغییر دهند و این ذهنیت را به دانش اموزان القا کنند که انان نیز می توانند بیش از ان که چیزی باشند که هستند قادرند سرنوشتشان را خودشان رقم بزنند.

نقش اصلی هماهنگ کننده در گروه طرح سوالات تحریک کننده ذهن است.

همچنین لازم است اطلاعات را برای اعضای گروه فراهم اورد که تفکر انتقادی را توسعه دهد .

فریره پیشنهاد می مند در کلاس درس معلمان مسائلی را برای گفت و شنود انتخاب کنند که از زندگی دانش اموزان بر گرفته شده باشد.

موضوعات :اجتماعی فرهنگی سیاسی و اقتصادی که درباره ان به بحث بنشیند.

ابتدا معلمان باید انتظارات دانش اموزان را با سوال کردن تشخیص دهند .وقتی دانش اموز در یابد که سوالات معلم با تجارب زندگی روز مرشان پیوند دارد نسبت به این نوع اموزش احساس راحتی می کند بدین ترتیب فضای کلاس تغییرخواهد کرد و دانش اموزان خود را به پرسش خواهند پرداخت و ایده های جدیدی درباره مسئله طرح خواهد کرد .

مخالف و مترادف و هم خانواده...
ما را در سایت مخالف و مترادف و هم خانواده دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 7rahyar5d بازدید : 117 تاريخ : يکشنبه 14 خرداد 1396 ساعت: 12:43